آرشیو تیر ماه 1402

https://mehdisaber.com

اختلال بیش فعالی و نقص توجه چیست؟

۱۳ بازديد

علائم بیش فعالی در کودکان، عدم توجه، تکانشگری و تحریک پذیری را شامل می شود. علائم بیش فعالی در نوزادان نیز در ابتدای زندگی مشخص می شود. از آن جا که بسیاری از کودکان معمولی ممکن است این علائم را با سطح کمتری داشته باشند، باید تشخیص علائم بیش فعالی در کودکان به وسیله یک متخصص مجرب و با تجربه از طریق معاینه و ارزیابی درست انجام شود. علائم بیش فعالی در کودکان و نوزادان در طی چند ماه متوالی پدیدار می شوند که غالبا علائم تکانشگری و بیش فعالی از علائم نقص توجه ظاهر می شوند. علائم بیش فعالی در کودکان ممکن است به مدت یک سال یا بیشتر ظاهر نشود.

علائم بیش فعالی در کودکان

-عدم تمرکز و توجه

-خیال پردازی

-فراموشی

-حواس پرتی

-اشتباهات متعدد

-بازی کردن با سر و صدا

تشخیص درباره این که کودک به اختلال بیش فعالی مبتلا هست یا نه یک فرایند چند مرحله ای است. هیچ آزمایش تشخیصی برای تشخیص علائم بیش فعالی در کودکان و نوزادان وجود ندارد و برخی از اختلالات دیگر همچون اقسردگی، اضطراب، مشکلات خواب و... می توانند علائم مشابهی داشته باشند. برای کم تر شدن علائم بیش فعالی در کودکان و علائم بیش فعالی در نوزادان، آموزش پدر و مادر ها به عنوان نخستین خط درمان پیش از دارو درمانی پیشنهاد می شود. دارو درمانی، روان درمانی، رفتار درمانی، بازی درمانی، کاردرمانی، گفتاردرمانی، اتاق تاریک، کاردرمانی حسی و... از جمله روند های درمانی برای کودکان و نوزادان می باشد.

مرکز تشخیص و درمان بیش فعالی دکتر صابر، بهترین مرکز تشخیص کودکان بیش فعال در تهران، با ارزیابی های دقیق و صحیح تحت نظر دکتر مهدی با درمان های مختلف در شرق و غرب تهران مشغول به فعالیت می باشد.

 

گفتاردرمانی چیست

۱۲ بازديد

گفتار درمانی یا پاتولوژی گفتار و زبان یکی از شاخه های توانبخشی بوده که به آسیب شناسی اختلالات مربوط به گفتار و زبان می پردازد. گفتار درمانی ارزیابی و درمان مشکلات ارتباطی و اختلالات گفتاری می باشد. در واقع گفتار و زبان بخش بسیار مهمی از ارتباط برقرار کردن با دیگر افراد است. گفتار درمانی یک برنامه درمانی برای مشکلات گفتاری و یا زبان می باشد. این مشکلات ممکن است شامل مسائل مربوط به بیان، روان بودن کلام، تشدید یا پیچش صدا و محدود بودن واژگان باشد. مشکلات بیان عبارت اند از تلفظ نادرست کلمات، تشدید مشکلات مربوط به روان بودن گفتار به علت لکنت، تکرار صدا ها یا هجا های طولانی. فعالیت‌ های گفتار درمانی می ‌تواند همه این مشکلات و حتی مشکلات دیگر را درمان کرده و بزرگسالان مبتلا به سکته مغزی یا آسیب مغزی و کودکانی که در انتخاب الگو های گفتاری کند هستند، کمک کند. تکنیک‌ های گفتار درمانی باید مطابق پیشرفت هر بیمار تنظیم شود و برنامه‌ های گفتار درمانی با پیشرفت بیشتر بیمار با گذشت زمان سخت تر می‌ شوند. از تکنیک های گفتار درمانی برای توسعه ارتباطات استفاده می شود. این تکنیک ها شامل درمان حرکت دهانی، فعالیت های مداخله ای زبان و سایر موارد، بستگی به نوع اختلال گفتاری یا زبانی دارد. گفتار درمانی ممکن است برای اختلالات گفتاری در کودکان یا در بزرگسالانی که به علت آسیب یا بیماری همچون سکته مغزی یا آسیب مغزی دچار مشکل شده اند، مورد نیاز باشد.

در طول انجام درمان گفتار درمانی باید به این نکته توجه داشته باشید که برخی از اختلالات گفتاری از کودکی شروع می شوند و با افزایش سن بهبود پیدا می کنند، در حالی که برخی دیگر تا بزرگسالی ادامه پیدا می کنند و به درمان و مراقبت طولانی مدت نیاز دارند.

کلینیک گفتاردرمانی دکتر صابر، بهترین مرکز گفتاردرمانی در تهران، با انجام خدمات متنوع گفتاردرمانی از جمله گفتاردرمانی در منزل، گفتاردرمانی اوتیسم، گفتاردرمانی کودکان و... رضایت همیشگی مراجعان را به خود جلب می کند.